Detoxifiere versus dezintoxicare

3-6 octombrie 2019
septembrie 6, 2019
28 noiembrie – 1 decembrie 2019
octombrie 4, 2019

            Cu certitudine termenul de detoxifiere nu se referă și nu este aceeași procedură cu dezintoxicarea. Procedura de dezintoxicare se aplică în urma toxiinfecțiilor care pot fi intoxicații cu diverse substanțe, metale grele, toxiinfecții alimentare etc. iar în aceste cazuri este necesară intervenția medicală de specialitate: consult, analize, medicație, uneori chiar internare sub supraveghere medicală, deoarece este o situație infecțioasă gravă care poate altera starea de sănătate sau chiar decesul.

            Detoxifierea este un proces care se adresează în special curățării organelor care alcătuiesc tubul digestiv, zonă din care nutrienții sunt transferați către toate celulele sistemelor, țesuturilor și organelor.

            În mod normal, corpul are capacitatea naturală și sistemele necesare pentru a efectua o detoxifiere continuă, dar în vremurile de azi sunt foarte mulți factori care îngreunează și în unele situații chiar blochează acest proces de  detoxifiere instinctuală cum ar fi: consumul alimentelor procesate tehnologic, astfel încât devin nesănătoase, făinoasele albe, zahărul rafinat, îndulcitorii artificiali, alimentele de tip fast food și junck food procesate, prăjite și aditivate, coloranți, E-uri, hormoni de creștere, pesticidele care ajung în alimente, antibioticele din produsele animale, excesul de sare și grăsimi saturate, tutun chiar fumatul pasiv, alcool, noxe, excesul de medicamente etc.

            Toate aceste elemente din substanțele neorganice nu sunt digerate și procesate lejer de către organism astfel încât o mare cantitate de deșeuri sunt depozitate pe interiorul organelor de eliminare și căptușesc pereții intestinelor formând mucozități care blochează astfel vilozitățile prin care nutrienții trec mai departe din tubul digestiv pentru a alimenta celulele cu hrana necesară. Problema și mai gravă este că aceste straturi mucoidale cese formează pe interiorul intestinelor favorizează formarea viermilor și paraziților care se alimentează cu hrana consumată de noi, iar dejecțiile acestora constituie neurotoxine periculoase pentru organism.

            Simptomele unui organism îmbâcsit cu chimicale, grăsimi și alte elemente toxice sunt: balonarea, migrenele, starea de oboseală permanentă, digestie lentă, chiar constipație, insomnii, stări de iritabilitate, stare diminuată de autocontrol și discernământ generat de dependențele de cafea, tutun, alcool și alte băuturi așa-zis energizante, libidou scăzut, creșterea în greutate și in general diminuarea poftei de viață.

            Pentru a elimina confuziile în această direcție, detoxifierea se referă în general la a da organismului un restart prin curățarea organelor interne ce alcătuiesc tubul digestiv de deșeurile stocate, în unele situații în cantități periculoase și eliberarea vilozităților intestinale astfel încât nutrienții să fie transferați mai ușor către celule.

            Detoxifierea, de asemenea, poate avea un caracter holistic de abordare și a nivelelor emoțional, spiritual cu informații și inițieri care pot ajuta la refacerea unui stil de viață sănătos la autodezvoltare și autocunoaștere, un control mai eficient al emotiilor și sentimentelor ce depășesc uneori capacitatea de apărare creând un stres oxidativ și diminuează calitatea vieții. Detoxifierea poate ajuta enorm corpul să reacționeze benefic la orice tratament și asimilare eficientă a nutrienților din alimentație cu condiția ca alimentele să fie cât mai biodisponibile astfel pofta de viață, energia și vitalitatea vor reveni și imposibilul va deveni cu ușurință posibil.


Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/kaulaspa/public_html/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 286
Simi Pop
Psihoterapeut și terapeut în terapii complementare