Masajul Anticelulitic Dăunează Sănătății

Constat că încă mai sunt doamne și chiar domnișoare, deșii pe cele din urmă le înțeleg, care mai solicită așazisul MASAJ ANTICELULITIC.

De ce nu mai recomandăm masajul anticelulitic?
Pentru că dăunează sănătății creînd dezechilibre la nivelul sistemului circulator periferic, și totodată sistemului limfatic. Actualmente, un salon profesionist care se respectă, iși informează corect clienții, și iși updatează procedurile și serviciile de tratamente corporale pentru siguranța în timp a sănătății clienților. În primul rând, celulita este o boală a țesutului datorită faptului că procesul metabolic de eliminare a unor elemente pe care organismul nu le poate din diverse motive elimina, și le depozitează în anumite zone ale corpului, în funcție de tipul constituțional, activitatea hormonală, alimentație, și până la urmă modul de viață și alegerile fiecăruia.
Celulita se acumulează, și formează în timp stadii diferite, iar o celulită trecută de stadiul 1 – care poate ajunge până la stadiul 4 – deja prezintă o fragilitate capilară, pe care dacă se intervine cu un masaj ferm, nu numai că este dureroasă procedura – de-ți vine să strângi din dinți – dar datorită faptului că stratul de țesut adipos este slab vascularizat, pereții vaselor sanguine sunt foarte fragili și se sparg foarte ușor, formând echimoze(vânătăi) care după ce trec, lasă în urma lor venectazii, acele buchete de vinișoare roșii care se extind la fiecare efort depus.
Mai mult de atât, masajul anticelulitic blochează traseele limfatice și împiedică circulația limfocitelor dezvoltând diverse patologii limfatice. Tratamentul pentru reducere a stratului de celulită, până la nivelul la care țesutul se uniformizează și dispare aspectul de coajă de portocală, este unul complex și necesită un efort și o atenție sporită atât din punct de vedere alimentar – în paralel cu mișcare fizică – și tratamente corporale adecvate în funcție de stadiul celulitic acumulat.